Mijn ICT-verhaal


Als onderweg naar ouderdom verleden gestaag inhaalt
Troost loslaten omdat toen ruimte biedt voor afleiding
Sjane Abtotz-HellenJGill2013

 1. Gemaskeerde inspiratie
  1. Historie
 2. Mijn ICT-verhaal
  1. Bouw-Beheer-Registreer-Zoekmachine
  2. Website inrichten
  3. Webcrawlers
  4. Tijden veranderen. Als ik terug denk en zie waar wij nu staan? 
  5. Internet algemeen

Periodically, we undertake various activities in cooperation. We are network Hellen Gill and Friends. Read about us on: https://hellenjgillproductions.wordpress.com/

If desired, you can follow us on our Podcast, YouTube, Facebook by clicking on the links at the bottom of our various widgets by name down here.
Gr Hellen Gill and Friends

Sjane Abtotz a virtual alterego of HellenJGill, who lives behind the horizon (8ter de horizon in Kimmeland on the edge of the earth) Network Hellen Gill and Friends, HellenJGill productions
Sjane Abtotz-HellenJGill

Gemaskeerde inspiratie

2019 werd 2020 men voorspelde 2021 en meende zeker te weten althans naar alle waarschijnlijkheid lang na 2022 een weinig resultaat op weg naar victorie te kunnen zegevieren waarna mens en natuur nog uit balans zullen bevestigen het virus in deze pandemie meester te zijn. Dichten dus nu door mij besloten om het andersoortige inademen af te stemmen op nieuwerwets uitademen, daar zingen het vocale klinken dempt tot hyperventilerende hijgklanken.

Sjane Abtotz-HellenJGill202011Gem

De Strijdtafel by Sjane Abtotz -HellenJGill
De Strijdtafel by Sjane Abtotz -HellenJGill

Historie

Ontstaat daar waar het zijn vervaagt uit het brein en zich vastkleeft altijd tegen die boezem van de ziel. Voor altijd in het hart zeg jij tegen geschiedenis. Dan zomaar uit het niet door een beeltenis of voorval wrikt deze zich los van de boezem en valt in de onderbuik. Een reden doet vervolgens historie omhoogschieten net als bij trampoline springen rakelings langs het hart. Voor even weer de herinnering maar nu zonder tranen en wederom een mens op aard die diens voorouder geschiedenis beschrijft. Nazaat jouw succes ligt in het verlengde van de ouder daarvoor en die daarvoor en die daar-. Periodiek parallel aan die route vol restjes en flarden in het geheugen kun jij dan jouw voorouder vereren. Geen mens die namens jou die verbinding hoeft te beheren. Sjane Abtotz-HellenJGill202011His

Sjane Abtotz-HellenJGill:
https://hellenjgillproductions.wordpress.com/2014/07/20/gill-hellen-jeanette/

Sjane Abtotz en haar vrienden: Go to my photo side en look in the Albums. https://www.flickr.com/photos/hellenjgill/

Amsterdam
foto by HellenJGill

Mijn ICT-verhaal

ICT Hobby – Beroep en nu weer Hobby.

Internet deed haar intrede in 1995 bij wie daar interesse in had.

Daarvoor maakten Defensie, universiteiten, speciale eenheden gebruik van ICT. Na 1995 maakte men gebruikersvriendelijkere software. Wij werkten toen dagenlang samen om een webontwerp te bouwen. Het onderhoud was in handen van Beheerders. Vroeger was ik beroepsmatig actief met ICT. Hobby werd Beroep en nu na mijn pensioen weer Hobby.

HellenJeanetteGill

Je duizelde van programmeer- en broncodes 0101 0101, enz…. <head></head> <style></style> <script type=”tekst/javascript”> </script> Ctrl+PBestand openen. Ctrl+Shift+FZoeken in bestanden. In 1999 ben ik geslaagd en was ik beroeps.

Wij bouwden alles toen zelf met dus die programmeer-codes. (websites, systemen, getallenreeks (Booleaanse methode) -tags-codes-extensies -enzovoort). Velen werkten bij de overheid, in het bedrijfsleven of zelfstandig, maar zij waren afhankelijk van ons (de systeem- en webbeheerders). In die tijd een stressvolle baan. ICT-ers kan men vergelijken met topsporters. De digitale wereld verandert dagelijks. Ook na mijn pensioen moet ik mijn ict-kennis en -conditie op peil houden.

Tegenwoordig is een website in een mum van tijd technisch functioneel. Een account aanmaken en schrijven, uploaden en downloaden van uw gegevens. Veel is voorgeprogrammeerd. Een keuzemenu vol templets (model/ format) waar u uw voorkeur uit halen kan maakt de vormgeving compleet op uw site. De inhoud is gerelateerd aan de opdrachtgever. En toch na een tijd wil de opdrachtgever toch wat anders. Vaak omdat het gras van de buren groener is. Het blijft nu na mijn pensioen een vrijblijvende bezigheid. 

Bouw-Beheer-Registreer-Zoekmachine

Opdracht-Hosting-Uitvoer-Beheer. Inrichten is zo gebeurd. Beheren is dagelijks werk afhankelijk van de wensen en doelstelling van de opdrachtgever. Daar gaat dus heel veel tijd inzitten. Welke keuze maakt men? (Kosten-baten, plug inn, apps, tools, interactie en overig). Waar wil men de website voor gebruiken?

Belangrijk voor ondernemers is uw website aan te melden naast het promoten via social media, bij diverse Zoekmachines, maar bovenal Vinden.nl, Google.com, Bing.com, Overige. Ik ben een Vinden.nl gebruiker.
De meest gebruikte meta-zoekmachine van Nederland:
https://vinden.nl Zoek voorts in de beste zoekmachines: Yahoo, Bing, Gigablast, Entireweb, Ask.com etc.

AANMELDEN VIA DEZE LINK: https://www.vinden.nl/info/power_of
Zie rechterkolom: WEBMASTERS, ADVERTEREN en SITES toevoegen. De kracht van Vinden.nl De beste resultaten van het hele internet In de meeste zoekmachines kunt u maar naar één soort informatie tegelijk zoeken. Lees meer op die website. Odi! HellenJGill

Na de ICT-opleiding (Systeem-Webmaster) heb ik jaarlijks beurzen (ICT) gevolgd. Beroemd waren de HCC dagen in Utrecht. Jaarlijks konden wij kennis werven tijdens congressen van de PvdA (Partij van de Arbeid). Er werden diverse workshops waaronder Media-Internet-Web beheer. Het was interessant om diverse computerafdelingen van bedrijven te bezoeken. Rooms waar Servers als hart van Netwerken (bedrijven, ministeries, organisaties werden gestationeerd en data werd opgeslagen.

Ik was ook lid van HCC en ontwikkelde mij via computer hobbyclubs. Je kwam in het weekend naar de club (meer jongens dan meisjes), waar wij onder leiding van elkaar sleutelden aan diverse computers (windows 3.0, 3.11, Atari, later Windows 95, 98, 98s enz Millenium, Pentium enz. Het voelde als een Bugatti of MG BGT (sportscar) onder stoffige dekens in de garage. Het leek wel een garage, waar wij bijeenkwamen om niet aan auto’s maar aan de computer te sleutelen.

Sjane Abtotz (HJG) behind the horizon.

Website inrichten

WordPress wordt het meest gebruikt. Free, Premium, Pro. Hosts doen met dit model aan reselling om zo te kunnen verdienen.
…….
Als ZZP’er kun je veel zelf.
Ga er enkele maanden goed voor zitten en je bespaart heel veel geld dat u anders moet uitgeven aan resellers pakketten, tenzij u de ICT-ondernemer in deze wilt ondersteunen met diens bedrijf.
…….
U kunt veel met (Pro-Premium) apps (plug-ins) oplossen om interactie-audio-beeld vorm te geven.
Uw Portal (website) is sneller updated met deze apps en zijn onderdelen makkelijker te archiveren of te (de) activeren. Uw Portal is als staan voor een huis. De voorgevel (what you see is what you get,) spreekt boekdelen. De Apps (social media) zijn er voor de info en updates.

Webcrawlers

Iedereen die zijn site voor de eeuwigheid wil bewaren, kan zijn URL uploaden op de website Archive.org/web. De enige voorwaarde is dat de site toegankelijk is voor web crawlers, oftewel spiders.
…… (noot redactie: lees ook WordPress, http://www.naaammmmm.wordpress.com vervalt ook nooit en blijft gratis. Let wel de root, niet de domeinnaam) …. Sites worden opgeslagen in het Internet Archive.

PORTAL (Homepage)
“What you see is what you get”
Search: Booleaanse methode (vergelijkend)
Het is handig om een portal in te richten. Een soort plein vol informatie. Op onze site vindt u tijdens het surfen info en linken naar websites derden. ICT-updates leest u ook in onze nieuwsbrief. 

Tijden veranderen. Als ik terug denk en zie waar wij nu staan? 

Waar ik mijn na het pensioen mee bezig houdt?
Een platform-techniek-IT/ICT-Tools ter ondersteuning voor het zich zelfstandig als wel in groepsverband ontwikkelen. Jong en oud – internationaal samen op het internet om elkaar te informeren en -ondersteunen. Wie zich aanmeldt zegt “Ja” tegen de voorwaarden opdat iedereen zich veilig weet te kunnen werken in een veilige omgeving. Elk ander gedrag wordt direct losgekoppeld en afhankelijk van de wandaad worden er maatregelen getroffen. 

Rond 1995 deed het internet haar intrede in de huiskamer. Daarvoor maakten universiteiten en de krijgsmacht gebruik van het digitaal verkeer. Ik kreeg van mijn ICT-wijze broertje-LHG een Atari 1024-computer om mijn muziek online te krijgen. Ik werd lid van een hobbyclub in Heerhugowaard en later van HCC.nl (club- HCCnet).

Na de ICT-opleiding MG-1 tot 3, heb ik als webmaster bij de PvdA veel praktijkervaring opgedaan. Met in die tijd software op één CD en programmeer kennis voor het manuele-input-deel, hebben wij die afdelingen in politiek-Nederland ondersteund. Diverse (PvdA/HCC/Computable) cursussen heb ik kunnen volgen.

Zo hebben wij een netwerk vol -onderwijskundigen/kunstenaars/techneuten) – specialisten in de brede zin van het woord.

Specialisten/Profs/iedereen die ergens goed in is, kan in samenwerkingsverband een community sterken, om zo personen te ondersteunen, die door omstandigheden geen deel kunnen uitmaken van organisaties in welke vorm dan ook om zich te ontwikkelen.

Mensen worden geboren met elk een eigenheid. Meestal ontdekt de omgeving te laat het talent van de ander. Onderneem daarom ook zelf het initiatief voor zelf ontwikkeling.

Eens vertelde een kindje op de televisie waarom zij de taal van haar nieuwe woonland zo goed kon spreken. Zij vertelde dat zij elke dag voor de tv ging zitten en synchroon meesprak met de presentator. In het begin is de nieuwslezer niet woord voor woord te volgen, maar ook de ondertiteling en het woordenboek helpt.

Wat zij vertelde heb ik (ondergetekende) uitgeprobeerd. “En zo vertel ik telkens weer haar verhaal”. Laat je niet ontmoedigen als je niet die weg bewandelen kan, die anderen wel kunnen bewandelen. Recht op leren door op school te gaan is voor elk kind, wereldwijd. Toch kunnen vele kinderen niet naar school.  

Dat beetje geluk om ons te kunnen ontwikkelen, hebben wij in netwerk verband wel gehad. Het was niet voor iedereen makkelijk, maar wij lieten ons niet ontmoedigen. Wij hebben onze kansen gepakt en kunnen tevreden terugkijken.

Dat beetje geluk zoals wij hebben gehad, delen wij gaarne via dit ondernemersplatform, met geïnteresseerden (jong en oud) in Toekomst.

Openstaan voor ondersteuning. Hoe kan men zaken aanpakken, volhouden en zich sterken om impopulaire maatregelen te treffen, hoe verzamelt men moed om te durven vragen wat men wenst en/of te zeggen wat men denkt?

Het internet is niet meer weg te denken in de samenleving wereldwijd. IT/ICT (toepassingen-software) worden in hoge mate aan gebruikers geleverd. Voorgeprogrammeerde software waarin ideologieën van leiders, die  gemeenschappen rechten en plichten opdringen in veelal – onvriendelijke of mensonterende vormen van interactie. De reglementen die worden toegeschreven, om het recht te kunnen/-mogen  behouden voor een beetje menselijk bestaan.

“Laat u weinig wijsmaken” Samen leren en werken heeft vele voordelen. Met groeten, Hellen Jeanette Gill

Internet algemeen